Τα «λαμόγια» του πολιτικού συστήματος

tsipras grafeio

του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Στην ώρα του πρωθυπουργού ο κ. Αλ. Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση της κυρίας Γεννηματά κατήγγειλε ευθέως το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε τον κ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι για πολλά μπορεί αυτός να κατηγορηθεί, αλλά όχι για «λαμογιές», που διέπραξαν στελέχη του εν λόγω Κόμματος. Ο κ. Τσίπρας είπε μιαν αλήθεια, που όλοι τη ζήσαμε. Αλλά ο κ. πρωθυπουργός θα ήταν καλύτερα να συζητήσει όχι με την κυρία Γεννηματά, ή με τον κ. Ευαγ. Βενιζέλο, αλλά με τον κ. Θεόδ. Πάγκαλο.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του και παράλληλα δημόσια, δια μέσου του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Βήμα FM», έχει καταγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισυλλέξει πολλά από τα «λαμόγια» του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πάγκαλος έχει σαφώς δηλώσει ότι πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως τα «λαμόγια», το εγκατέλειψαν όταν παρήκμαζε και εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξακολουθήσουν να νέμονται την εξουσία, όπως είχαν μάθει τόσα χρόνια... Ο κ. Πάγκαλος ασφαλώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και μια συζήτηση με τον κ. Τσίπρα θα ήταν χρήσιμη για τους πολίτες, αφού θα αποκάλυπτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος...

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς και τον κ. Χαρδούβελη, επειδή ενώ ήταν Υπουργός των Οικονομικών διατηρούσε χρήματα στο εξωτερικό. Σωστή η παρατήρηση του κ. Τσίπρα. Όμως παράλληλα δεν αναφέρθηκε καθόλου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν επίσης λογαριασμούς στο εξωτερικό, όταν μάλιστα η κυρία Λούκα Κατσέλη – Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976 έως το 2012 και ειδική οικονομική σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1993 έως το 1996 – κάνει έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις τους, που διατηρούν στο εξωτερικό.

Το πολιτικά σωστό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί να θέσουν ως προϋπόθεση να είναι κάποιος ή κάποια κομματικό στέλεχος, να μην διατηρεί λογαριασμό στο εξωτερικό. Τόσο απλά. Προξενεί εντύπωση γιατί ο κ. Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν προχωρούν σε μια γενναία πράξη που κάπως θα αποκαθιστούσε την αξιοπιστία των πολιτών στους πολιτικούς τους και θα έδινε μια εντύπωση στη διεθνή κοινή γνώμη αλλαγής του ψυχολογικού κλίματος.

Αντί πάντως ο κ. Τσίπρας να κατατρύχεται μόνο με το παρελθόν, να αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός και ότι έχει χρέος να ασχοληθεί και με το μέλλον αυτού του τόπου. Οι υπεραπλουστεύσεις να παραδώσει ο κ. Τσίπρας στη Δικαιοσύνη τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς που υπέγραψαν τον παρανοϊκό υπερδανεισμό της χώρας είναι ένας λαϊκισμός, που θυμίζει τη «βασιλεία του τρόμου» του Ροβεσπιέρου.Ο εξορκισμός του παρελθόντος δεν δημιουργεί άλλοθι για το παρόν και για το μέλλον.-

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS