Επιτυχία και ανηφορικός ο δρόμος

Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε με άνεση στις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές. Διαθέτει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειονοψηφία και η στελέχωση της  κυβέρνησης δίνει μια αισιοδοξία. Είναι επιτυχία του Κυρ. Μητσοτάκη και των στελεχών του Κόμματος  που έπεισαν τους Έλληνες πολίτες και αυτοί έδωσαν την Κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία.

Είναι επιτυχία που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταστεί καθεστώς, όπως επιδίωξαν τα στελέχη του στα τέσσερα και μισό προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό που ο τόπος αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε ένα νέο δρόμο. Είναι πολύ θετικό για τον τόπο ότι η ΝΔ ανέβηκε περίπου 12 ποσοστιαίες μονάδες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και επτά μονάδες από τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. 

Ο λαός ανέθεσε την διεύθυνση του οχήματος της Ελλάδας στη ΝΔ. Όμως ο δρόμος που θα πάρει είναι ανηφορικός και έχει κινδύνους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη σύνεση. Παλιές συνήθειες να ξεχαστούν. Για να βγει η ανηφόρα και να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι τα σηκωμένα μανίκια δεν επιδέχονται αλαζονικές συμπεριφορές, ούτε ατομικισμούς και ωφελιμισμούς. 

Το δυσάρεστο των προχθεσινών αποτελεσμάτων είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν πηγαίνει σπίτι του. Το νεοκομμουνιστικό Κόμμα του διατήρησε μεγάλο μέρος της δύναμής του. Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές έχασε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ από τις Ευρωεκλογές ανέβηκε οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Με δυο λόγια μετά το όσα έπραξε και δεν έπραξε σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου άντεξε και δεν καταποντίστηκε. Η προπαγάνδα του έπιασε τόπο. Για τους επικοινωνιολόγους του επομένως είναι μια πετυχημένη συνταγή που θα συνεχίσει και ως αντιπολίτευση. 

Είναι λοιπόν αναμενόμενο ότι μετά τη γεύση και την γλύκα της εξουσίας, που απόλαυσε ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα επιδιώξει να την κατακτήσει εκ νέου για να συνεχίσει το έργο του... Προς τούτο αναμένεται ο λαϊκισμός και η δημαγωγία τους θα ενισχυθούν. Οι εκτός Βουλής συνεργάτες του θα αυξήσουν τις δραστηριότητες τους. Με τις μεθόδους που γνωρίζουν θα θελήσουν να εμποδίσουν να ληφθεί οποιοδήποτε θετικό μέτρο για την οικονομία, για την εκπαίδευση, για την ανάπτυξη. 

Όλη η ευθύνη για την αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και προσωπικά στην κα Φώφη Γεννηματά. Λογικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί μετά τα αποτελέσματα. Όμως η ίδια και τα στελέχη του Κόμματος έδειξαν ευχαριστημένα! Θύμισαν τη σκηνή των Βίκινγκς σε ταινία του Αστερίξ, που κραυγάζοντας και θριαμβολογώντας καταποντίστηκαν στον γκρεμό. Χάρηκαν που δεν πήγαν στο 6%, που ήταν το κατώτατο ποσοστό που τους έδιναν οι δημοσκοπήσεις, χωρίς όμως να πάνε και στο 9,8% που τους έδιναν ως ανώτερο... Το ΚΙΝΑΛ από τις Ευρωεκλογές ανέβηκε κατά 0,30 ποσοστιαίες μονάδες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε οκτώ και η ΝΔ επτά. Είναι για χαρές και πανηγύρια αυτό το αποτέλεσμα; Το ΚΙΝΑΛ, με ευθύνη της κυρίας Γεννηματά,  κατάνησε να είναι η σύγχρονη ΕΔΗΚ των Γ. Μαύρου και Ι. Ζίγδη...-

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS