ΓΕΥΣΕΙΣ

Tony Kavalieros: Στη Σητεία ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα και προσπάθεια εξωστρέφειας, το Γεωπάρκο Σητείας είναι ίσως το μοναδικό μέσο προώθησης και προβολής της περιοχής στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, των συνεχόμενων δράσεων του Γεωπάρκου, τις ημέρες αυτές θα βρίσκεται στη Σητεία ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στις ΗΠΑ, ο φημισμένος σεφ Tony Kavalieros. Ο διάσημος σεφ πραγματοποιεί σειρά γυρισμάτων στα παραδοσιακά χωριά της επαρχίας Σητείας προκειμένου να καταγράψει και να ταξιδέψει...

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα και προσπάθεια εξωστρέφειας, το Γεωπάρκο Σητείας είναι ίσως το μοναδικό μέσο προώθησης και προβολής της περιοχής στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, των συνεχόμενων δράσεων του Γεωπάρκου, τις ημέρες αυτές θα βρίσκεται στη Σητεία ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στις ΗΠΑ, ο φημισμένος σεφ Tony Kavalieros. Ο διάσημος σεφ πραγματοποιεί σειρά γυρισμάτων στα παραδοσιακά χωριά της επαρχίας Σητείας προκειμένου να καταγράψει και να ταξιδέψει τις εξαιρετικές ντόπιες γεύσεις σε όλο τον κόσμο. Η αρχή έγινε σήμερα Κυριακή των Βαίων από το γραφικό χωριό του Κανένε (Άγιος Σπυρίδωνας Τ.Κ. Πραισού)

Ο σεφ Tony Kavalieros ζει στην Αμερική και εργάζεται ως καθηγητής μαγειρικής και ως σύμβουλος σε εστιατόρια.

Γεννήθηκε στο Καϊρο της Αιγύπτου. Ο παππούς του ήταν μάγειρας και είχε ένα από τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια στο Κάιρο, το UNION restaurant.

Σπούδασε και εξάσκησε για πρώτη φορά το επάγγελμα του μάγειρα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1994.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σαχέλ και ο Αλ. Τσίπρας

  1. 1
  2. 2
next
prev
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS