Συνταγή για πανακότα με σάλτσα φράουλας

Συνταγή για πανακότα με σάλτσα φράουλας

Μια συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με ιταλικές καταβολές και αρωματική σάλτσα φράουλας έτοιμη μέχρι να πεις κύμινο.

Τα πιο απλά γλυκά είναι συνήθως και εκείνα που απολαμβάνουμε περισσότερο. Ειδικά αν πρόκειται για τα ετοιμάσουμε στο σπίτι. Ένα από τα πιο παραδοσιακά επιδόρπια από την Ιταλία, η πανακότα, προσφέρεται για βάση σε μια σάλτσα φράουλας που θα ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν και θα απογειώσει τη γεύση.

Το γλυκό ψυγείο γίνεται το αγαπημένο μας επιδόρπιο όσο καλοκαιριάζει γιατί συνδυάζει τόσο την ανάγκη μας για γλυκιές γεύσεις, όσο και την δροσιά που προσφέρουν απολαυστικές κρέμες που συχνά συνοδεύονται από ζελέ, φρούτα ή ακόμη και σοκολάτα.

Υλικά

  • 200 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 2 βανιλίνες
  • 250 γρ φρέσκες φράουλες
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το βανίλια. Αφού αχνίσει προσθέτουμε τη ζελατίνη, καλά στραγγισμένη και ανακατεύουμε να λιώσει
  • Μοιράζουμε σε φορμάκια ή μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για δυο-τρεις ώρες να σφίξει καλά
  • Βάζουμε τις φράουλες σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά να ενωθεί. Τέλος ρίχνουμε λίγο, λίγο το χυμό λεμόνι δοκιμάζοντας τη γεύση
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από την πανακότα και σερβίρουμε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS