Εκτυπώθηκε η πρώτη 3D... μπριζόλα Ribeye και είναι σαν αληθινή

Εκτυπώθηκε η πρώτη 3D... μπριζόλα Ribeye και είναι σαν αληθινή

Η πρώτη 3D βιο-εκτυπωμένη Ribeye μπριζόλα είναι γεγονός και είναι «εξίσου τρυφερή και ζουμερή με αυτή που θα αγοράζατε από ένα κρεοπωλείο». Είναι πραγματική μπριζόλα αλλά δεν απαιτεί σφαγή του ζώου αλλά μόνο κάποια κύτταρά του που καλλιεργούνται στο εργαστήριο και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της… ρεπλίκας.

Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη τιμή για το Ribeye και θα μπορούσαν να περάσουν τρία χρόνια πριν διατεθεί στο εμπόριο. Για έναν κρεατοφάγο, μια ζουμερή μπριζόλα Ribeye είναι μια εξαιρετική απόλαυση, αλλά η κατανάλωση κρέατος καθίσταται όλο και περισσότερο εκτός μόδας λόγω ηθικών και περιβαλλοντικών ανησυχιών. 

Εξ αυτού ορμώμενη η ισραηλινή εταιρεία Aleph Farms αποκάλυψε την πρώτη τρισδιάστατη βιοτυπωμένη Ribeye στον κόσμο που κατασκευάστηκε με πραγματικά κύτταρα αγελάδας και είναι εντελώς σκληρή και χωρίς σφαγή. Οι επιστήμονες πήραν επιχρίσματα από δύο αγελάδες, τα τοποθέτησαν σε δύο επωαστές-θερμοκοιτίδες οι οποίες μιμούνται τις συνθήκες μέσα σε μια αγελάδα για να παράγουν τα πιο ακριβή κύτταρα. 

Εκεί δημιουργούνται τέσσερα διαφορετικά κύτταρα: κύτταρα υποστήριξης, λιποκύτταρα, κύτταρα αιμοφόρων αγγείων και μυϊκά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια, τα καλλιεργημένα κύτταρα όλα μαζί πια, γίνονται το «μελάνι» σε ένα ειδικά κατασκευασμένο 3D βιο-εκτυπωτή, που φτιάχνει την μπριζόλα-«μαϊμού». Οι αγελάδες που δίνουν τα κύτταρά τους στη διαδικασία δεν σκοτώνονται, αλλά το προϊόν που παράγεται μετά την επεξεργασία στο εργαστήριο είναι πραγματικό κρέας, ζουμερό, νόστιμο και κόκκινο, όπως το κρέας της αγελάδας. Η εταιρεία πίσω από το «πιάτο Frankenstein» τονίζει ότι η συλλογή κυττάρων δεν είναι πιο επώδυνη ή επεμβατική από το τρυφερό τσίμπημα στο μάγουλο και πιστεύει πως η νέα της μέθοδος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο… όνειρό της να δημιουργήσει έναν «πιο βιώσιμο, δίκαιο και ασφαλή κόσμο». Θέτει μάλιστα σε δίλημμα ορισμένους χορτοφάγους που επιλέγουν τη χορτοφαγική διατροφή λόγω των ανησυχιών τους για την περιβαλλοντική ή ζωική ταλαιπωρία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ