Χρήστος Παππάς - Το παρασκήνιο της σύλληψης: «Εντάξει παιδιά, έρχομαι» – Ποιες κινήσεις τον πρόδωσαν

Χρήστος Παππάς - Το παρασκήνιο της σύλληψης: «Εντάξει παιδιά, έρχομαι» – Ποιες κινήσεις τον πρόδωσαν

Χωρίς καμία διάθεση αντίστασης φέρεται να… «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο Χρήστος Παππάς.

«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, όταν στις 21:30 χθες το βράδυ, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής χτύπαγε το κουδούνι του ισογείου διαμερίσματος της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, αλλά εμφανώς με παραπανίσια κιλά.

Τι τον πρόδωσε

Οι αστυνομικοί, την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούσαν το καταφύγιο του Παππά με τα ερμητικά κατεβασμένα ρολά. Όμως, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν βγήκε ούτε μια στιγμή έξω και όπως είπαν και οι γείτονες δεν τον είχαν δει ποτέ να βγαίνει από το σπίτι ή να κυκλοφορεί στην περιοχή.

Μια μαρτυρία, ένα λάθος τηλεφώνημα ή μια κίνηση στο διαδίκτυο ήταν αυτά που πρόδωσαν τον Χρήστο Παππά.

Συνήγορος Παππά: Από επιλογή δεν ήθελα να γνωρίζω που βρισκόταν

Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ισχυρίστηκε ότι από επιλογή δεν ήθελε να γνωρίζει πού κρυβόταν επί εννέα μήνες ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν επιθυμούσε να διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη του.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πελάτη του, αλλά δεν τον έχει συναντήσει ακόμη γιατί δεν χρειάστηκε να τον δει.
«Η διαδικασία είναι δεδομένη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα διατάξει την εκτέλεση της ποινής και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές, πιθανότατα στον Δομοκό», είπε ο κ. Σταυριανάκης.

Σε ερώτηση αν ο Παππάς βρισκόταν επί εννέα μήνες στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου και συνελήφθη, ο κ. Σταυριανάκης είπε ότι δεν το γνωρίζει, καθώς από επιλογή του δεν ήθελε να ξέρει που βρισκόταν ο Παππάς, επειδή πίστευε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της σύλληψης και δεν ήθελε στο μυαλό του πελάτη του να υπάρχει η σκέψη ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που γνώριζαν.

«Ο ίδιος λέει ότι ήταν περαστικός από εκεί», είπε ο κ. Σταυριανάκης, ο οποίος μάλιστα απέδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, «που έκανε τη δουλειά της με πλήρη επαγγελματισμό και χωρίς σόου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS