Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Στις 24 Απριλίου ανοίγουν τα ραντεβού για ηλικίες 50-54

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, την Τετάρτη φτάνουν στη χώρα μας οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου Johnson & Johnson. Συγκεκριμένα, θα φτάσουν 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με αυτό.

Ποιοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο μέσα στον Απρίλιο

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε τον σχεδιασμό για τη συνέχιση των εμβολιασμών, ανακοινώνοντας τις ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας ανά ηλικιακή ομάδα.

  • 16 Απριλίου-19 Απριλίου: ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, άτομα 18 έως 59 ετών
  • 21 Απριλίου: Εκπαιδευτικοί + ηλικιακή ομάδα 55-59
  • 24 Απριλίου: Ηλικιακή ομάδα 50-54

Συνολικά στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2.210.000 εμβολιασμοί. 1.468.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 14% και 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7%.

Θεμιστοκλέους: Δικαιολογημένη η διστακτικότητα για το AstraZeneca

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca και αν έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα. Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS