Βασιλακόπουλος για τα νέα εμβόλια: Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna

Βασιλακόπουλος για τα νέα εμβόλια: Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, δεν θα υπάρχει νέο, πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και στις αρχές Οκτωβρίου.

«Μέσα με τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα. Η λογική λοιπόν ‘’να βγει το καλό, το καινούργιο’’, δεν βοηθάει σε κάτι».

«Μεγάλη κουβέντα»
Ο ίδιος εξήγησε πως «πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά, και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα. Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση, ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κοροναϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές. Και συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ