Βασιλακόπουλος: Απαραίτητη η τρίτη δόση για την καταπολέμηση της Όμικρον - Τι είπε για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Βασιλακόπουλος: Απαραίτητη η τρίτη δόση για την καταπολέμηση της Όμικρον - Τι είπε για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, καθώς και για τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Υπάρχει μία ύφεση στο κύμα αυτό και φαίνεται από διάφορους δείκτες. Έχει πέσει το ιικό φορτίο στα λύματα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε αρκετούς θανάτους και θα συνεχίσουμε να έχουμε για αρκετές ημέρες, γιατί οι θάνατοι έρχονται μετά από βαριές νοσηλείες, οι οποίες χρονικά είναι μεταγενέστερες από τα κρούσματα. Ο κόσμος εμβολιάστηκε πολύ περισσότερο, αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στις επόμενες ημέρες», τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλος, χθες, ημέρα Κυριακή, κλείστηκαν 30.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Όμικρον και όσα αρχίζουν να δείχνουν οι πρώτες μελέτες.

«Για την Όμικρον τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Είναι πιο μεταδοτική και φαίνεται να επικρατεί στη Βρετανία. Δεν έχει βαριές νοσηλείες και φαίνεται πως πάμε σε μία πιο ήπια νόσο. Όμως επειδή είναι πολύ μεταδοτική, αν νοσήσουν πολλοί άνθρωποι θα έχουμε κι εκεί σημαντική θνητότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την καταπολέμηση της Όμικρον σχολίασε πως χρειάζεται η τρίτη δόση σε όλους τους εμβολιασμένους,

«Δεν θα την αντιμετωπίσουμε τέλεια, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό», υπογράμμισε.

Πάμε πλέον στα όρια της τρέλας

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι απήγαγαν ένα Γυμνασιάρχη στην Πιερία. Το γεγονός αυτό το χαρακτήρισε παράλογο.

«Πάμε πλέον στα όρια της τρέλας. Το να θεωρεί κάποιος ότι οργανώνονται μερικοί πολίτες και υποκαθιστούν τα όργανα του κράτους είναι πέρα από την λογική. Ακόμα και εμβολιασμένοι να ήταν, θα μπορούσαν να κάνουν μία ομάδα και να απαγάγουν ανθρώπους;», αναρωτήθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS