Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Ένα διάλειμμα στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες, πέρα από τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Αυγούστου, διάστημα ικανό ώστε να έχουν σαφή εικόνα τόσο για το ρυθμό των εμβολιασμών όσο και για την πορεία της πανδημίας.

Αν ωστόσο οδεύοντας προς το φθινόπωρο καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και:

  • Οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα. Πάντως, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο με «φειδώ» και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Στο μεταξύ, προς παράταση και μετά την 31η Αυγούστου οδεύει και το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Γενικά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσο ο καιρός επιτρέπει τα τραπεζάκια έξω, το υφιστάμενο καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να λάβει εν καιρώ τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί τότε στη χώρα.

Πάντως, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το εάν θα χτιστεί έγκαιρα το «τείχος ανοσίας» δεδομένου ότι όπως μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ οι ανεμβολίαστοι ενήλικες αγγίζουν τους 3.138.000. Όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί μέχρι τέλος του έτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS