Tζανάκης για τέταρτη δόση: Δε συζητάμε για το γενικό πληθυσμό - Ποιοι πρέπει να την κάνουν άμεσα

Tζανάκης για τέταρτη δόση: Δε συζητάμε για το γενικό πληθυσμό - Ποιοι πρέπει να την κάνουν άμεσα

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε σχέση με την πορεία του κοροναϊού στη χώρα αλλά και τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων.


Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις και πρόσθεσε ότι πλέον οι θάνατοι, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πέσει στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Παράλληλα, τόνισε πωςπαρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα και όπως είπε είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι με τον κοροναϊό να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.

Σε σχέση με την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι με την τρίτη δόση. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση οι ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε ωστόσο, ότι η τέταρτη δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS