Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει ελαχιστοποιήσει τις μετακινήσεις και τη χρήση διαβατηρίων για ταξίδια στο εξωτερικό, ωστόσο η Ελλάδα συγκαταλέγεται και για το 2020 μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου, σύμφωνα με το Passport Index.

Η λίστα καταρτίζεται βάσει διαφόρων παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων των προϋποθέσεων για έκδοση βίζας και της ευκολίας που παρέχει ένα διαβατήριο στις μετακινήσεις.

Στον κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, με τους κατόχους διαβατηρίου της χώρας της Ωκεανίας να μπορούν να ταξιδέψουν σε 129 χώρες, είτε χωρίς βίζα, είτε εκδίδοντας βίζα κατά την άφιξή τους,

Τη δεύτερη θέση μοιράζονται Γερμανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία, με τους κατόχους των συγκεκριμένων διαβατηρίων να μπορούν να ταξιδέψουν σε 128 χώρες χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν βίζα πριν από την αναχώρησή τους.

Ακολουθούν στην τρίτη θέση, με πρόσβαση χωρίς βίζα ή με εύκολη έκδοση θεώρησης σε 127 χώρες, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκονται η Νορβηγία, η Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς, ενώ ακολουθούν Μάλτα, Σλοβενία και Λετονία.

Το ελληνικό διαβατήριο χαρίζει εύκολη πρόσβαση σε 124 χώρες, βάσει των στοιχείων της κατάταξης. Μαζί με την Ελλάδα, την έκτη θέση μοιράζονται η Τσεχία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και το Λιχτενστάιν.

Στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Σλοβακία, ενώ στην όγδοη είναι η Κύπρος, η Κροατία και το Μονακό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS