Τι θα ισχύσει τη Δευτέρα με την τηλεργασία στο Δημόσιο -Οδηγίες από το υπ. Εσωτερικών

Τι θα ισχύσει τη Δευτέρα με την τηλεργασία στο Δημόσιο -Οδηγίες από το υπ. Εσωτερικών

Με τηλεργασία θα εργαστούν αύριο, Δευτέρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, συνιστά την παροχή εργασίας εξ αποστάσεως σε περιπτώσεις όπου, με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων είναι αυτό δυνατό, αρκεί να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Η παρασχεθείσα εξ αποστάσεως εργασία βεβαιώνεται από τον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας, όπου υπηρετεί ο υπάλληλος προς την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού.

Για όσους δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως ή μεσολαβούντος του Σαββατοκύριακου, δεν είναι δυνατή, η παροχή αυτής λόγω μη προετοιμασίας των υπαλλήλων για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις.

Εναλλακτικά συνιστάται να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, δηλαδή ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς να υπάρχει δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους είναι δικαιολογημένη.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αφορούν εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των οτα α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS