Τι θα κρίνει την διάρκεια της καραντίνας-Οι παράγοντες που μπορεί να δώσουν παράταση στο δεύτερο lockdown έως 15 Δεκεμβρίου

Τι θα κρίνει την διάρκεια της καραντίνας-Οι παράγοντες που μπορεί να δώσουν παράταση στο δεύτερο lockdown έως 15 Δεκεμβρίου

Δεύτερο γενικό απαγορευτικό για τη χώρα σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αλλά και εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν άφηναν κανένα περιθώριο τόσο στην Επιτροπή των επιστημόνων, όσο και στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, μπορεί πρόθεση της κυβέρνησης να είναι το δεύτερο lockdown να διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, υπάρχουν και συγκεκριμένοι παράγοντες που θα κρίνουν την διάρκεια της καραντίνας.

Αρχικά, το πρώτο στοιχείο θα δοθεί από τα κρούσματα των επόμενων ημερών. Το κρίσιμο διάστημα είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα φανεί εάν υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα κοντά στις 3000, ή εάν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Η δεύτερη εβδομάδα του lockdown, θα οριστικοποιήσει την όποια απόφαση παράτασης του lockdown, καθώς θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει μείωση κρουσμάτων από τα νέα μέτρα, που είναι προφανές ότι θα καταγραφεί μείωση, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν τα δεδομένα σε σχέση και με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Στην περίπτωση ωστόσο που τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα δεν σταθεροποιηθούν κοντά στις 3000, αλλά σημειώσουν αύξηση που θα φτάσει ίσως και στις 5.000 κρουσμάτων τότε θα συζητηθεί η εισήγηση-πρόταση της Επιτροπής για περαιτέρω παράταση δύο ακόμη εβδομάδων μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία θα εκτιμηθούν και πάλι με βάση τους διασωληνωμένους και την αναλογία των εισαγωγών και εξαγωγών από τα νοσοκομεία και της ΜΕΘ.

Πάντως, ήδη ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σημείωσε ότι για να αρθούν τα μέτρα της καραντίνας, θα πρέπει τα κρούσματα να μειωθούν σε τετραψήφιο αριθμό, κοντά στα 400 κρούσματα ημερησίως. Δύσκολη εξίσωση που ωστόσο με το γενικό lockdown, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS