Τι κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Τι κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι. Όμως, αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε». Αυτά κατέθετε ο 32χρονος πιλότος στις 28 Μαΐου, όταν είχε κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση από τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο με την ληστεία που είχε καταγγείλει στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Παρέμεινε αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ περιγράφοντας τη σχέση που είχε με την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τις καθημερινές τους συνήθειες, τα άτομα με τα οποία έρχονταν σε επαφή και είχαν βρεθεί στη μεζονέτα και τα χρήματα, που όπως έλεγε, αφαίρεσαν οι ληστές. Αποχωρώντας από τη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί του είχαν ζητήσει να τους αφήσει τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου για λίγες ημέρες και εκείνος είχε δεχθεί.

Το θέατρο που έπαιζε ο 32χρονος στους αστυνομικούς

Σε αυτήν την κατάθεση, δέκα επτά ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλούσε με θαυμασμό στους αστυνομικούς για τη γυναίκα του, προσπαθώντας παράλληλα να διαλύσει οποιαδήποτε υποψία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος.

«Η Καρολάιν ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος. Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ φαντασία και ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% την οργάνωση αυτή μέσω τηλεφώνου την είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν», έλεγε στους αστυνομικούς.

Συνεχίζοντας να παίζει θέατρο και να παριστάνει τον χαροκαμένο σύζυγο, ο πιλότος δήλωνε πως θα απαντούσε σε όποια απορία είχαν οι αστυνομικοί, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση. «Μετά το πρώτο σοκ από αυτό που μας συνέβη ήρθα να σας πω ακόμα κάποια πράγματα κι εσείς να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να βοηθήσει στην έρευνα», δήλωνε.

Μετά το γάμο έχασαν το πρώτο τους μωρό

Στην μακροσκελή κατάθεσή του, είχε αναφερθεί στις σπουδές του, στη γνωριμία του με την Καρολάιν, πώς είχαν βρει στο σπίτι στα Γλυκά Νερά κ.α. Όπως κατέθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, η ζωή τους είχε μπει σε μια ροή, παρότι πέρασαν και ένα δύσκολο διάστημα, όταν λίγο μετά το γάμο τους είχαν χάσει το πρώτο τους μωρό.

«Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή. Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει, στη συνέχεια η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος την κόρη μας την Λυδία που σήμερα είναι 11 μηνών.»

Ο πιλότος μίλησε και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το βρέφος αμέσως μετά τη γέννησή του, που όμως ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Τότε, όπως κατέθεσε αναλυτικά, μαζί με τη σύζυγό του αποφάσισαν να αγοράσουν οικόπεδο και να χτίσουν το δικό τους σπίτι.

«Ήταν γενικότερα μία πολύ δύσκολη περίοδος που όμως αντεπεξήλθαμε πολύ καλά με τη σύζυγό μου και όλα πήγαν καλά. Όπως σας είπα και πιο πάνω, είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και την κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή ήταν με κάποια σπίτια ήδη χτισμένα , όμως επειδή δε μας αρέσει κάποιος σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε διάφορα οικόπεδα μέσα από το internet. Επειδή με τη γυναίκα μου περπατούσαμε πολύ συχνά, μαζί με την μπέμπα στο καρότσι, βλέπαμε διάφορες περιοχές κοντά στα Γλυκά Νερά. Όμως μετά από ένα οικόπεδο στην περιοχή Διώνη που μας έδειξε ο μεσίτης (…)που έχει την εταιρεία του στην πλατεία Παλλήνης μας έκανε να καταλάβουμε ότι η περιοχή αυτή θα ήταν εκείνη που θέλαμε όντως να αγοράσουμε σπίτι. Έτσι και κάναμε αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή αυτή. Ήταν αρκετά οικόπεδα τα οποία μας έδειχναν μεσίτες. Εμείς δεν είχαμε δικό μας μεσίτη, απλά όταν ερχόμασταν σε επαφή για να δούμε ένα οικόπεδο, του λέγαμε τι ψάχνουμε κι αν έβρισκε κάτι θα μας ειδοποιούσε. Παράλληλα μ’ αυτό μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή στην εταιρεία (…).

Τα μετρητά

Ο πιλότος συνέχισε τη λεπτομερή περιγραφή του στους αστυνομικούς, εξηγώντας για ποιο λόγο υπήρχαν μετρητά στη μεζονέτα, σε μια προσπάθεια να κάνει το σενάριο της ληστείας πιο πειστικό.

«Η τιμή που κλείσαμε τις 55.000 ευρώ …Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000 € και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή 6 Μαΐου 2021. Την ίδια ημέρα το πρωί είχα πάει στην τράπεζα και είχα πάρει τα χρήματα της επιταγής στο όνομα μου και την επιταγή την έδωσα στον συμβολαιογράφο για να κάνει την διαδικασία που χρειάζεται για να εξοφλήσουμε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Αφού έγιναν τα συμβόλαια, ουσιαστικά ήμασταν πλέον ιδιοκτήτες του οικοπέδου. Όπως σας είπα και πιο πάνω είχαμε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού στην κατασκευαστική εταιρεία (…) Και μάλιστα κάνουμε και ένα συμβόλαιο και δώσαμε ως προκαταβολή το ποσό των 15.000 €.

Συνολικά ήταν να δώσουμε περίπου 190.000 € στην κατασκευαστική. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν διάφοροι φόροι άδεια Οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειαζόταν. Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 € για την κατασκευή και 55.000 € για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέγκριση του δανείου όπου περιμένουμε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 160.000 €….

Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και το γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό ας πούμε ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 € τα οποία είχαμε σπίτι τι είναι αυτά που πήραν αυτή που μπήκα στο σπίτι».

Οι κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού

Ο πιλότος ρωτήθηκε για τις καθημερινές κοινές δραστηριότητες με την Καρολάιν και απάντησε περιγράφοντας την εικόνα ενός δεμένου ζευγαριού:

«Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά δε από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά».

Απολογείται την Τρίτη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 32χρονος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS