Τι καταγγέλλεται στη νέα μήνυση για βιασμό κατά Λιγνάδη -Τι απαντά ο Κούγιας, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Τι καταγγέλλεται στη νέα μήνυση για βιασμό κατά Λιγνάδη -Τι απαντά ο Κούγιας, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Μία ακόμα μήνυση για βιασμό έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες που ερευνά η δικαιοσύνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτή τη φορά ο καταγγέλλων περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού από το σκηνοθέτη το 2018, όντας ενήλικος.

Η μήνυση –η τρίτη κατά σειρά- κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ήδη ερευνάται μέσω της Αστυνομίας. Όταν η προκαταρκτική εξέταση θα έχει φτάσει στην ολοκλήρωσή της, η δικογραφία θα επιστρέψει στα χέρια εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα τη θέσει στο αρχείο. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή τη φορά οι αρχές να καλέσουν σε εξηγήσεις τον Δημήτρη Λιγνάδη, πριν αποφανθούν για το μέλλον της μήνυσης. Σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην 19η ανακρίτρια, ώστε να ενσωματωθεί στη δική της έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο της υποκριτικής, περιγράφει ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στη γειτονιά του σκηνοθέτη, κοντά στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Φέρεται να περιγράφει έναν παρόμοιο τρόπο προσέγγισης με εκείνον που έχουν καταθέσει στις αρχές οι άλλοι τρεις καταγγέλλοντες, ότι δηλαδή ο σκηνοθέτης τον πλησίασε και του πρότεινε να πάνε στο διαμέρισμά του. Ο καταγγέλλων τον ακολούθησε και φέρεται να υποστηρίζει ότι τη δεύτερη φορά που τον επισκέφτηκε έπεσε θύμα βιασμού.

Κούγιας: «Κατασκεύασαν άλλη μία σκευωρία»

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει άνδρα ή γυναίκα.

«Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια», δήλωσε ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη λίγη ώρα αφότου είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη νέας μήνυσης σε βάρος του εντολέα του.

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας για κακουργήματα πασίγνωστος ηθοποιός

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία έχει στρέψει τις έρευνες σε βάρος πασίγνωστου πρωταγωνιστή, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δύο σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του που περιγράφουν σεξουαλικές επιθέσεις και δυνητικά μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι καταγγελίες αυτές περιλαμβάνονταν στο φάκελο που παρέδωσε ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, και εξετάζονται με μεγάλη προσοχή. Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση στην Εισαγγελία τόσο τα πρόσωπα που έχουν υποβάλει τις καταγγελίες όσο και άλλοι μάρτυρες, ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι ο καταγγελλόμενος ηθοποιός θα έχει κληθεί σε εξηγήσεις.

Σήμερα η απόφαση του εισαγγελέα για τη μήνυση του Δ.Άνθη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό

Μέχρι το μεσημέρι, εκτός απροόπτου, αναμένεται να έχει αποφανθεί ο εισαγγελέας για τη μήνυση που υπέβαλε ο Δημήτρης Άνθης σε βάρος γνωστού ηθοποιού, κατηγορώντας τον για βιασμό το 2006, όταν και οι δύο ήταν 22 ετών.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω της αστυνομίας με ταχείς ρυθμούς, καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο, με τον μηνυόμενο στις εξηγήσεις του να υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Ο εισαγγελέας συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας είτε θα ασκήσει δίωξη είτε θα αρχειοθετήσει την έρευνα είτε θα διατάξει περαιτέρω έρευνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS