Θλίψη στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία: «Εφυγε» από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη

Θλίψη στην Κρήτη για τον μικρό Ζαχαρία: «Εφυγε» από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη

Θλιβερό τέλος είχε τελικά η μάχη που έδινε ο μικρός Ζαχαρίας στη Κρήτη, καθώς τα ξημερώματα «έφυγε» από την ζωή.

Τα μηνύματα ήταν δυσάρεστα από χθες καθώς οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει καθώς η ανταπόκρισή του ήταν μικρή και μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να τον κρατήσει στην ζωή.

Ένα θαύμα που δυστυχώς δεν έγινε, όπως συνέβη ένα 24ωρο πριν, χάρη στην τεράστια προσπάθεια ενός διασώστη του ΕΚΑΒ που μετά από δύο ώρες κατάφερε να επαναφέρει τον σφυγμό του μικρού παιδιού 2,5 ετών.

Ο μικρός Ζαχαρίας είχε πέσει σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο στο Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι γονείς του το έχασαν από τα μάτια τους για μία στιγμή και όταν το βρήκε η γιαγιά του έσπευσαν στο ιατρικό κέντρο του Χάρακα. Εκεί το παιδί μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του όπου δεν έδειχνε ανταπόκριση. Ενας διασώστης του ΕΚΑΒ όμως κατάφερε να το επαναφέρει και ο Ζαχαρίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

YN 2021 03 19 07.59.54

Από την αρχή οι γιατροί ήταν συγκρατημένοι καθώς έδιναν λίγες ελπίδες στο να συμβεί και ένα δεύτερο θαύμα. Οι γονείς του ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή πως η ανταπόκρισή του ήταν φτωχή και οι πιθανότητες να τα καταφέρει ελάχιστες. Νοσηλεύτηκε διασωληνωμένο στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» ανέφερε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας στον Χάρακα, Κωνσταντίνος Πετούσης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο μικρός Ζαχαρίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS