Θεσσαλονίκη: Πώς απετράπη νέα γυναικοκτονία – Δικογραφία και για απόπειρα βιασμού κατά του 39χρονου

Θεσσαλονίκη: Πώς απετράπη νέα γυναικοκτονία – Δικογραφία και για απόπειρα βιασμού κατά του 39χρονου

Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, παράβαση Νόμου περί όπλων και Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του 39χρονου, ο οποίος χθες, Σάββατο, επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο την 38χρονη συγκάτοικό του και μητέρα του παιδιού τους, αφού αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η 38χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών, έχοντας τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο 39χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωί του Σαββάτου ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Φτάνοντας στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο 39χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα.

Την ίδια ώρα η 38χρονη καλούσε σε βοήθεια και δεδομένου ότι κινδύνευε η ζωή της, οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα, εισήλθαν στο διαμέρισμα και κατάφεραν να απομακρύνουν τον 39χρονο από τη γυναίκα. Ο αλλοδαπός αρχικά αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί με το ίδιο αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια απείλησε έναν εκ των αστυνομικών.

Πώς οι αστυνομικοί απέτρεψαν νέα γυναικοκτονία
Βάσει πληροφοριών του GRTimes, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια, προλαβαίνοντας να δώσει μόνο τη διεύθυνση (χωρίς το ακριβές στίγμα και την περιοχή) καθώς ο άνδρας που την απειλούσε προσπαθούσε να της κλείσει το τηλέφωνο.

Από το κέντρο αστυνομικοί πήραν εντολή να διερευνήσουν όλες τις πιθανές διευθύνσεις. Όταν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο, χτύπησαν το κουδούνι, χωρίς να ανοίξει ωστόσο η πόρτα. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες άκουσαν φωνές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα προκειμένου να διερευνήσουν την κατάσταση, άκουσαν τον αλλοδαπό άνδρα να τους ζητά να φύγουν εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ δεν δίστασε να τους απειλήσει φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους».

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τα ουρλιαχτά της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα προβούν σε ενημέρωση του εισαγγελέα προκειμένου να τη διαρρήξουν.

Την ίδια στιγμή οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν ενίσχυση της δύναμης τους, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν για δεύτερη φορά άκουσαν το σπαραγμό της γυναίκας, διέρρηξαν τελικά την πόρτα αντικρίζοντας τον δράστη να κραδαίνει μαχαίρι στα χέρια με το οποίο χτυπούσε τη γυναίκα στο λαιμό.

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού, το οποίο είναι ΑμεΑ, έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό. Πριν προλάβει να θέσει τέρμα στη ζωή του, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ