Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο με τον τρομακτικό θόρυβο - Από τι πρόερχεται

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο με τον τρομακτικό θόρυβο - Από τι πρόερχεται

Από τις χθεσινές έρευνες φάνηκε ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ

Θετικά είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα της ΕΥΑΘ για το πρόβλημα του μυστυριώδους ήχου που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού thesstoday, τα αρμόδια κλιμάκια ερευνούν καθημερινά το σημείο με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι η πηγή του εντοπίστηκε. 

Σύμφωνα με τα βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο άνωθεν ιστότοπος, η έρευνα που ξεκίνησαν κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και μέλη της διοίκησης λίγο πριν τις 12 μέσα στο υδραγωγείο ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα διαπιστώθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με πηγές της ΕΥΑΘ.

Από τις χθεσινές έρευνες φάνηκε ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ, με τον ήχο να εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου. 

Το συνεργείο έκανε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. «Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr. 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών Μετέωρα, Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν επίσημα έγγραφα από κάθε αρμόδιο φορέα που κάνει αυτοψία στο σημείο και δεν εμπλέκεται με τον ήχο «προκειμένου να προχωράμε στον επόμενο. Θα ενοχλήσουμε τον δήμο ώστε να στείλει τα κατάλληλα έγγραφα στις υπηρεσίες».

Τι εκτιμούν οι μηχανικοί

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε μέσω της αυτοψίας του thesstoday, ο μηχανικός Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο ήχος είναι κτυπογενής, χαμηλής συχνότητας, μεταλλικός, ακαθόριστης περιοδικότητας και εδαφομεταφερόμενος. «Και εφόσον είναι αντιληπτός εντός διαμερισμάτων, είναι και δομόφερτος και ίσως πιο ενοχλητικός λόγω του συντονισμού των ηχητικών κυμάτων που εγκλωβίζονται στον δομικό ιστό των κατασκευών. Ο ήχος ενδεχομένως να είναι προϊόν υδραυλικού πλήγματος, και δεδομένου του υδραγωγείου, το πρόβλημα προέρχεται από τις αντλίες και δίκτυο ανύψωσης πίεσης νερού λόγω της υψομετρικής διαφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS