ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε γηροκομείο -Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 κρούσματα

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του grtimes, τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να διενεργούνται από τις 18 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές. Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο, οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών και ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής.

Οπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, τα μέτρα που τηρούνται όλο αυτό το διάστημα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι ιδιαιτέρα αυστηρά, για αυτό παραμένει άγνωστο πώς έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ
Σύμφωνα με το grtimes, κατόπιν επικοινωνίας με το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, αναμένεται σήμερα νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση.

Εκ μέρους της διοίκησης κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Επίσης, σύμφωνα με το grtimes, βασιζόμενο σε επικοινωνία με το γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας, οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για αμφίβολα κρούσματα τα οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ο ΕΟΔΥ.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν ότι νοσούν και μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS