Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν οι συγγενείς του 43χρονου που ξεψύχησε αβοήθητος σε καρέκλα

Θεσσαλονίκη: Ιατρικό λάθος καταγγέλλουν οι συγγενείς του 43χρονου που ξεψύχησε αβοήθητος σε καρέκλα

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου κάνει λόγο η οικογένεια του 43χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας λίγο νωρίτερα λάβει εξιτήριο.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του MEGA μίλησε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Ήμουν στη νεκροψία – νεκροτομή ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι εξετάστηκε ο ασθενής και δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από τη νεκροτομή προκύπτει ότι δεν έγινε καν αιμοληψία, αλλά περιμένουμε και το φάκελο του νοσοκομείου», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

«Υπάρχει υποψία για θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι ανοιχτό το να υπήρξε ιατρική αμέλεια και να μην εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση του ασθενή. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, οι συγγενείς θα κινηθούν νομικά εναντίον του νοσοκομείου», συνέχισε ο ίδιος.

«Στο ιστορικό του νοσοκομείου καταγράφεται ότι ο ασθενής είχε πόνο στο ένα πόδι. Αυτό χτυπάει καμπανάκι στο γιατρό ότι πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα θρόμβωσης. Έτσι έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι σε περίπου δύο μήνες θα έχουμε απαντήσεις από τις σχετικές εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS