Θερμοπύλες: Άστραψαν τα φώτα στον ανδριάντα του Λεωνίδα [Βίντεο]

Θερμοπύλες: Άστραψαν τα φώτα στον ανδριάντα του Λεωνίδα [Βίντεο]

Αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού.Εντυπωσιασμένοι οι κάτοικοι της περιοχής εφόσον το άγαλμα του Λεωνίδα έλαβε ειδικό φωτισμό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Δήμου Λαμίας για την ανάδειξη του μνημείου του Λεωνίδα και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου εντυπωσίασε επισκέπτες αλλά και όσους συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις των Θερμοπυλείων.

Ο νέος φωτιστικός σχεδιασμός με τίτλο «Θερμοπύλες Υπό το φώς» έχει την υπογραφή της Στέλλας Κάλτσου, ενώ οι ήχοι της μουσικής που ακούγονται είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Όλα, συνέθεσαν μια μαγική εικόνα που ανεδείκνυε το τοπίο των Θερμοπυλών , επί πολλά βράδια, πριν την έναρξη και έως τη λήξη των εκδηλώσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

«Έναν χρόνο μετά από τη συμπλήρωση των 2500 ετών από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., που αποτελεί έκτοτε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτή τη δύσκολη χρονιά, τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, δίνουμε τη δική μας μικρή μάχη, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων», ανέφερε για τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος.

Εντυπωσιακός φωτισμός στις Θερμοπύλες
Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνωστές εξαιτίας της Μάχης των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ. μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων. Τον καιρό του Λεωνίδα, το 480 π.Χ., το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι (περίπου 12 μέτρα πλάτος) κάτω από το λόφο, το οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν στρατηγικά οι Έλληνες στρατιώτες για να εμποδίσουν τον υπεράριθμο περσικό στρατό. Σήμερα το πέρασμα των Θερμοπυλών φτάνει από 1.5 έως και 3 χιλιόμετρα πλάτος, εξαιτίας των αποθέσεων στις εκβολές του Σπερχειού. Οι θερμές πηγές, από τις οποίες έχει πάρει το όνομα του το πέρασμα, υπάρχουν ακόμη στις παρυφές του λόφου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ