Θερίζει ο κορωνοϊός στις νεαρές ηλικίες - Νέα δραματική έκκληση Γκάγκα προς τους ανεμβολίαστους

Θερίζει ο κορωνοϊός στις νεαρές ηλικίες - Νέα δραματική έκκληση Γκάγκα προς τους ανεμβολίαστους

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι σε άτομα νεαρής ηλικίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων στη χώρα παραμένει μεγάλος.«Χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στην Κομοτηνή.

Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Κάνω έκκληση σας παρακαλώ! Εμβολιαστείτε και προσέχετε!», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκ με ανάρτησή της στο Facebook.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες», λέει και συνεχίζει: «Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας», καταλήγει.

Μιλώντας στο Iatropedia.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Τσολιά, σημειώνει ότι στα παιδιά είναι εξαιρετικά σπάνιοι οι θάνατοι χωρίς υποκείμενο νόσημα, αλλά όχι και στους ανθρώπους άνω των 18 ετών.

«Όπως ξέρετε είχαμε μέχρι στιγμής τρεις θανάτους σε παιδιά κάτω των 17 ετών. Επομένως, δεν είναι συχνό. Στους νέους ενήλικες, όμως, μπορεί να προσβάλλει πολλά όργανα ο κορονοϊός. Όσο μεγαλώνει η ηλικία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος. Ένα παιδί 20 ετών δεν έχει πολλές πιθανότητες να πάθει κάτι πολύ σοβαρό, αλλά δεν είναι και μηδέν. Συνήθως οι επιπλοκές από τον κορονοϊό είναι αναστρέψιμες καταστάσεις. Μπορεί, όμως, και να αφήσουν και προβλήματα. Ακόμη διερευνάται, πόσο συχνό είναι να αφήσουν προβλήματα. Μπορεί να αφήσουν στον πνεύμονα χρόνιο πρόβλημα. Είδα πρόσφατα μία μελέτη, που παρακολουθούν άτομα μετά από ένα χρόνο και βλέπουν ότι έχουν στις δοκιμασίες πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την έναρξη της πανδημίας 115 άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

«Ο κίνδυνος από τη νόσο Covid-19 είναι μπροστά μας και είναι χειροπιαστός. Και είναι πολλαπλάσιος, σε σύγκριση με το ρίσκο του εμβολίου, δεν το συζητάμε αυτό. Να εμβολιαστούν οι νέοι. Το φωνάζουμε, τόσο καιρό το λέμε!”, τονίζει στο iatropedia η κ. Τσολιά και αναφέρεται στον φόβο που εκφράζουν πολλοί έναντι του εμβολίασμού λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από το εμβόλιο, 1 έως 5 περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο είναι να πάθει κανείς αναφυλαξία, η οποία αντιμετωπίζεται και από κει και ύστερα, η μυοκαρδίτιδα είναι πολύ λιγότερο συχνή κι αυτή είναι ήπια και παροδική, ενώ είναι πολύ βαρύτερη από το εάν την πάθει κανείς περικαρδίτιδα από τον ιό. Τι άλλο να πάθει κανείς; Θρομβώσεις; Τώρα πια δεν χρησιμοποιούμε και το εμβόλιο της AstraZeneca. Με το εμβόλιο το Janssen είναι δύο περιπτώσεις στο εκατομμύριο. Είναι πολύ σπάνιες οι θρομβώσεις και είναι αναστρέψιμες. Επομένως δεν συγκρίνεται ο κίνδυνος από το εμβόλιο με τον κίνδυνο από τη νόσο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ