Θεοδωρικάκος: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδωρικάκος: Έρχεται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας ευπαθών στόχων ώστε η ανάθεση φύλαξης προσώπων να γίνεται με απολύτως θεσμικό τρόπο προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα λέγοντας «Παρασκευή και Σάββατο τσακωνόσασταν στο συνέδριο για το πως θα εκλεγεί ο αρχηγός σας. Σήμερα είπατε να κάνετε και λίγη αντιπολίτευση. Θα σας πω καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα».

«Η κυβέρνηση έχει τον παλμό της κοινωνίας. Ο πρωθυπουργός έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ακρίβειας που πλήττει τους πάντες και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η κυβέρνηση στοχεύει σε ουσιαστική μάχη που ελπίζουμε πως θα έχει αποτελέσματα μέσα στην Ευρώπη ώστε η ΕΕ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. Κρατήστε τη δήλωση και δέσμευση του πρωθυπουργού πως ότι και να γίνει στην ΕΕ η Ελλάδα έχει το δικό της εθνικό σχέδιο που θα ενεργοποιηθεί αν η ΕΕ δεν λάβει τις αποφάσεις που πρέπει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως όσα λέει τα εννοεί» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της ΕΛΑΣ είπε μεταξύ άλλων πως η ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών θα αποδεσμεύσει περισσότερα από 1.500 στελέχη τα οποία και θα διατεθούν για την ασφάλεια των γειτονιών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών της ομάδας προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ενώ τέλος είπε πως ήδη έχουν προσληφθεί 1.680 συνοριοφύλακες και αναμένεται η πρόσληψη άλλων 250 για τον Έβρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS