Θεμιστοκλέους για Johnson & Johnson: Σήμερα κανονικά η παράδοση των εμβολίων - Αναμένουμε ανακοινώσεις από ΕΜΑ

Θεμιστοκλέους για Johnson & Johnson: Σήμερα κανονικά η παράδοση των εμβολίων - Αναμένουμε ανακοινώσεις από ΕΜΑ

«Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής»


«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφορικά με τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις.

«Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

«Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, ανέφερε πως κάπου τώρα κλείνει ένα έτος από τους πρώτους εμβολιασμούς στο πλαίσιο δοκιμών και η επιστήμη δεν θα αργήσει να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο θα χρειάζεται μια πρόσθετη δόση μετά από 6-8 μήνες.

Το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ισχύει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από την πανδημία», τόνισε ο ίδιος.

Πολύ καλό εργαλείο το self test

Για τα self test, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ καλό εργαλείο και πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για το πώς θα επεκταθεί το μέτρο.

Σε σχέση με το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα, δήλωσε πως η Επιτροπή των Ειδικών θα εισηγηθεί και θα κριθεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο το συγκεκριμένο διάστημα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες εντός του Μαΐου με ορόσημο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 του μηνός, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα πάντα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της δεδομένης χρονικής στιγμής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ