Τέλος στις μάσκες και στα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία

Τέλος στις μάσκες και στα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης, οι ειδικοί κλήθηκαν να εξετάσουν τα μέτρα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Λαμβάνοντας υπόψιν την απουσία υποχρεωτικότητας μέτρων –χρήση μάσκας ή self tests- στις κοινωνικές δραστηριότητες των πολιτών, η αρμόδια επιτροπή πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τόνισε ωστόσο ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν στενά την υγεία των παιδιών τους, ώστε να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται η πιθανή διασπορά σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος μέσα σε τάξη.

Επίσης, όπως εφαρμόζεται ήδη στην κοινότητα τους τελευταίους μήνες, ο έλεγχος για κορωνοϊό συστήνεται να γίνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα στον μαθητή. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS