Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους -Ανακοινώσεις το απόγευμα

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους -Ανακοινώσεις το απόγευμα

Ανακοινώσεις για τη χρήση της μάσκας αναμένεται να γίνουν σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους καθώς η σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Γκίκας: Βγάζουμε τις μάσκες υπό προϋποθέσεις

Ερωτηθείς σχετικά ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αχιλλέας Γκίκας, ξεκαθάρισε χθες μέσω του iefimerida.gr ότι «έφτασε η ώρα να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, υπό προϋποθέσεις»…

Η διάθεση αυτή, όπως λέει, καταγράφεται από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων επιστημόνων και έγκειται στο γεγονός ότι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι σχεδόν μηδενικά και συνεχίζουν την πτωτική τάση. «Η κάμψη της επιδημίας μάς δίνει πλέον τη δυνατότητα να δώσουμε το πράσινο φως. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν συνιστά εφησυχασμό των πολιτών», τονίζει ο κ. Γκίκας, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Ποιους θα αφορά η κατάργηση της μάσκας- Τι θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α., οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επιτόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS