Τέμπη: Επιβάτης καταγγέλλει ατύχημα και σε προηγούμενο τρένο - «Κόπηκε καλώδιο ηλεκτροδότησης»

Τέμπη: Επιβάτης καταγγέλλει ατύχημα και σε προηγούμενο τρένο - «Κόπηκε καλώδιο ηλεκτροδότησης»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός επιβάτη προηγούμενης αμαξοστοιχίας Intercity από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στην οποία επίσης συνέβη ατύχημα, λίγες μόλις ώρες πριν τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα ένα καλώδιο ηλεκτροκίνησης κόπηκε και έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία (Intercity 56), στην οποία επέβαιναν 450 επιβάτες. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από την Αθήνα στις 15:22 με ώρα άφιξης 17:35.

Οι επιβάτες τελικώς αναχώρησαν από τον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε δεν τους επετράπη ούτε να κατέβουν από το τρένο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος πιθανών διαρροών ρεύματος και τραυματισμού.

«Συνέβη ένα ατύχημα στα Παλαιοφάρσαλα. Το είδα με τα μάτια μου. Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης και είχε πέσει πάνω στο τρένο και ακουμπούσε στη γη. Μας είπαν να μην κατέβουμε γιατί υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας» αποκάλυψε ο επιβάτης της αμαξοστοιχίας 56 Ιωάννης Μανωλόπουλος στην ΕΡΤ, περιγράφοντας ότι ανέμεναν στο σημείο τουλάχιστον δύο ώρες.

«Μας είπαν να μη βγούμε από τα βαγόνια γιατί κόπηκε το καλώδιο ηλεκτροδότησης»

«Στα Παλαιοφάρσαλα ακούμε κάποιους θορύβους και μας ανακοινώνει ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης του ρεύματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να παραμείνουμε μέσα» είπε ο κ. Μανωλόπουλος και συμπλήρωσε: «μετά τις 18:00 μας ενημέρωσαν ότι θα πάμε με λεωφορείο στον προορισμό μας».

sms

sms 2

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως αυτό το ατύχημα «ήταν η αιτία της αλλαγής της γραμμής».

Όπως τόνισε, αισθάνθηκε ότι στην αμαξοστοιχία υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος να διαχειριστεί την κατάσταση και κανένας από την εταιρεία δεν βρέθηκε στο σημείο για να τους διευκολύνουν να πάνε στον προορισμός τους.

«Όταν μας είπαν να κατέβουμε, εκείνη τη στιγμή έρχεται στον σταθμό η αμαξοστοιχία 58, με αναχώρηση από την Αθήνα. Η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ήταν κατειλημμένη από τη δική μας αμαξοστοιχία. Η 58 που ήρθε, προφανώς χρησιμοποίησε τη γραμμή καθόδου», αποκάλυψε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ