Φωτιά στη Σάμο -Δραματική η κατάσταση, δίνουν μάχη με τις φλόγες, στάλθηκε μήνυμα από το 112

Φωτιά στη Σάμο -Δραματική η κατάσταση, δίνουν μάχη με τις φλόγες, στάλθηκε μήνυμα από το 112

Δύσκολη νύχτα πέρασε χθες η Σάμος, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Βουρλιώτες εξακολουθεί να καίει, με την Πυροσβεστική ωστόσο να τονίζει πως η εικόνα της σήμερα είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Γύρω στις 23:00 χθες βράδυ η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τους Βουρλιώτες και πέρασε από το Κοκκάρι έφτασε στους Μυτιληνιούς, στην περιοχή Γιάννου. Όπως τόνισε την Πέμπτη ο δήμαρχος Σάμου, Γεώργιος Στάντζος στο iefimerida.gr η φωτιά εκείνη τη στιγμή ήταν ανεξέλεγκτη, ενώ ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σάμο
Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.
Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με το samosvoice, παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «λόγω εκτάκτων συνθηκών -πυρκαγιά- στη νήσο Σάμο, σε οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου-Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεά τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν εντολή για προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος προχώρησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η Αστυνομία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS