Συνάντηση Χαρδαλιά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση Χαρδαλιά με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ξενάγησε τον κ. Σχοινά στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), καθώς και στο νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων (ΚΑΔ), στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί και το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και των στενών επαφών τους.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε με έμφαση τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, συγχαίροντας τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος από πλευράς του, ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο για την άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και για την έμπρακτη στήριξή της σε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την πλήρη αναμόρφωση και ουσιαστική αναβάθμιση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

https://twitter.com/EEAthina/status/1367491380336095238?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1367491380336095238%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fsynantisi-hardalia-me-ton-antiproedro-tis-komision-m-shoina

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετέβη στο Εμβολιαστικό Κέντρο “Προμηθέας”. Ο κ. Σχοινάς ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, συνομίλησε με τα στελέχη του εμβολιαστικού κέντρου, καθώς και εμβολιαζόμενους πολίτες και τόνισε: 

«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας”, γιατί πριν έρθω, ήξερα ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον εμβολιασμό. Και τώρα βλέπω γιατί. Βλέπω την οργάνωση, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπα τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν, ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το θαύμα», ενώ προσέθεσε:

«Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει, εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα, την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δόσεις -έχει εμβολιαστεί το 6,5% του πληθυσμού με μία δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις. Έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα για 1.000 εμβολιαστικά κέντρα. Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη. Κι έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν, να είναι γνωστές. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας, αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική, είναι εξαιρετική».

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1367509281969500164?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1367509281969500164%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fsynantisi-hardalia-me-ton-antiproedro-tis-komision-m-shoina

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS