Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά το κορωνοπάρτι στην Ίο -Rapid test, για όλους, στην προβλήτα 7 του Πειραιά

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά το κορωνοπάρτι στην Ίο -Rapid test, για όλους, στην προβλήτα 7 του Πειραιά

Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο ΕΟΔΥ λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο πλοίο που κατέπλευσε στον Πειραιά από την Ίο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο Super Express -που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θήρα, Ίος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος και Τήνος- εντοπίστηκαν ήδη 14 κρούσματα, σε σύνολο 369 επιβατών και 28 ατόμων πληρώματος.

Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr, η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ίο φαίνεται πως συνδέεται με την άφιξη στο νησί 1.000 νέων που είχαν μόλις τελειώσει από τις Πανελλήνιες εξετάσεις και έσπευσαν να διασκεδάσουν στα νυχτερινά μαγαζιά. Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γκίκας δήλωσε ότι «από την πρώτη ημέρα άρχισαν τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 18 ετών, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα στήσουν σήμερα -μετά τις 14:00- «καρτέρι» στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιώντας, σε συνεργασία με το λιμενικό, rapid tests για ανίχνευση του κορωνοϊού σε επιβάτες πλοίων κατά την άφιξή τους από νησιά, στην προβλήτα 7.

Να σημειωθεί ότι το συμβάν επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ έγιναν συνολικά 81 έλεγχοι στο πλοίο (17,28% θετικότητα). Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 18,9 έτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ