Συνεχίζονται οι «φόβοι» από τη συμπεριφορά των εκδρομέων

Συνεχίζονται οι «φόβοι» από τη συμπεριφορά των εκδρομέων

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κυμαίνεται η επιδημική καμπύλη του κορωνοϊού στη χώρα μας. Χθες Παρασκευή καταγράφηκαν 270 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 238 εγχώρια και 32 στις εισαγόμενα.

Καταγράφηκαν επίσης 5 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 259. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 37 ασθενείς, ενώ σε κλίνη ΜΕΘ χωρίς να έχει χρειαστεί να διασωληνωθούν νοσηλεύονται ακόμα 6 ασθενείς. Επίσης, 2 ασθενείς είναι σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, 18 σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και 29 σε Θαλάμους Αρνητικής Πίεσης. Την Παρασκευή έγιναν 25 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία αναφοράς για επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19, ενώ 2 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Ο Αύγουστος όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με νούμερα ρεκόρ από την απαρχή της επιδημίας στη χώρα μας. Μόνο τις τελευταίες 7 ημέρες, από 22 έως και τις 28 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 1.708 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.504 εγχώρια και τα 204 αφορούν άτομα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου ή τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης κρατούν το συγκεκριμένο επταήμερο, όπως και το προηγούμενο διάστημα, τα σκήπτρα. Χθες αναφέρθηκαν στην Αττική 112 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 27. Ενώ από 22 έως και τις 28 Αυγούστου έχουν καταγραφεί συνολικά στην Αττική 650 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 210.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την χθεσινή τακτική ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι 3.200 ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν επιπλέον 6.000-7.000 άλλα κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και άρα αδιάγνωστα προς το παρόν.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ωστόσο η ηλικιακή ομάδα των 20-30 ετών θεωρείται αυτή που κατ' εξοχήν έχει συντελέσει στην ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα το καλοκαίρι.

Οι νέοι διασπείρουν σιωπηλά τον κοροναϊό

Όπως εξήγησε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, οι διακοπές και το νεαρό της ηλικίας βοήθησαν στη διασπορά του ιού. «Ο ιός συνήθως στους νέους προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατον να ιχνηλατηθούν», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS