Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, ο οποίος διέφευγε εδώ και οκτώ μήνες από τις αρχές. Εκεί θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.


Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής εντόπισε και συνέλαβε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του υπαρχηγού Χρυσής Αυγής από τις 22 Οκτωβρίου, όταν του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος είχε διαφύγει ήδη από την 1η Οκτωβρίου, όταν εμφανίστηκε τελευταία φορά στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Εδώ και πολλούς μήνες διακινούνταν σενάρια ότι ο Παππάς είχε περάσει τα σύνορα και κρυβόταν σε κάποιο μοναστήρι στη Σερβία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού, αλλά τελικά βρέθηκε στην πρωτεύουσα.

Τον φυγόποινο έκρυβε 52χρονη Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα η οποία είχε ενεργό πολιτική δράση με την Χρυσή Αυγή. Η 52χρονη γυναίκα συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθούσε το διαμέρισμα στου την τελευταία εβδομάδα και μετά από σχετική πληροφορία ότι στο εκεί κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ