ΣτΕ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό

ΣτΕ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό

Μάχη δόθηκε στο ΣτΕ για τα κομμένα δώρα στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ακούστηκαν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές τόσο από τους δικηγόρους των δημοσίων υπαλλήλων όσο και από τους νομικούς προστάτες του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων έχει ήδη στη διάθεσή της μία πρώτη θετική απόφαση από το ΣΤ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επιδομάτων και των δώρων.
Στο ΣτΕ πάντως ακούστηκαν μεταξύ άλλων και επιχειρήματα όπως ότι η περικοπή των δώρων ήταν ύβρη, λέγοντας ότι αυτά δεν καταργήθηκαν ούτε επί 7ετίας, «αλλά τελικά τα κατάργησε η κ. Μέρκελ».

Οι απίστευτες απαντήσεις από την πλευρά του Δημοσίου

Οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου μίλησαν για αρνητικές για την οικονομία συνέπειες που μπορεί να έχει μία θετική για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Ουσιαστικά μία θετική απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο το πλεόνασμα. Πρόσθεσαν μάλιστα πως με τις επίμαχες περικοπές δεν τίθεται σε κίνδυνο η αξιοπρεπής διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ο κύριος μισθός τους δεν θίχθηκε, προσθέτοντας ότι συνέχιζαν να λαμβάνουν άλλα επιδόματα, όπως αυτά της ειδικής θέσης, οικογενειακά επιδόματα, κ.α

Το απίστευτο δε ήταν ότι αναφερόμενοι στην κρίση υπερασπίστηκαν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αφού αυτοί γεύτηκαν την ανεργία, ευέλικτες μορφές εργασίας, έμειναν απλήρωτοι, ενώ συνέκριναν τον βασικό μισθό στο δημόσιο (700 ευρώ) με εκείνον του ιδιωτικού τομέα που φθάνει τα 580 ευρώ. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι» είπαν, «μπορεί να έχασαν ολοσχερώς τον 13 και τον 14ο μισθό, διασφάλισαν όμως τους άλλους 12».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ