Σχολεία: Το πρώτο τμήμα που μπαίνει σε αναστολή λόγω κρουσμάτων

Σχολεία: Το πρώτο τμήμα που μπαίνει σε αναστολή λόγω κρουσμάτων

Σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού μπήκε τμήμα δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο για τη φετινή σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα το τμήμα είναι το Β2 (Β τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τα όσα ισχύουν για να κλείσει ένα τμήμα και να γίνονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.

Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων άνοιξαν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου, αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Πότε αναστέλλεται ένα τμήμα

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS