Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Τρίτη -Αναμένονται οι ανακοινώσεις για την Αττική

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά την Τρίτη -Αναμένονται οι ανακοινώσεις για την Αττική

Το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων, αύριο Τρίτη, βρίσκεται στο επίκεντρο των συσκέψεων που γίνονται στις περιοχές που επηρεάζονται από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Για την περιοχή της Αττικής, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, η αρμόδια Αρχή είναι η Περιφέρεια, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, υπάρχει ήδη εισήγηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων στα βόρεια (ΒΑ και ΒΔ) προάστια της Αττικής. Η απόφαση για τα σχολεία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Κλειστά τα σχολεία σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 για προληπτικούς λόγους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στον Νομό, από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Κρήτη

Για τα σχολεία της Κρήτης, μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τα εξής δεδομένα για την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου:

  • Κλειστά τα σχολεία στη Βιάννο
  • Κλειστά σχολεία στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο
  • Κλειστά σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
  • Κλειστά σχολεία στον δήμο Κισσάμου
  • Κλειστά τα σχολεία και στη Σάμο

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στη Σάμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Λέσβο

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με απόφαση Δημάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, αύριο με νέα ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS