Σχολεία: Η Όμικρον απειλεί με... καθυστέρηση το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές - Σενάριο για είσοδο με rapid test

Σχολεία: Η Όμικρον απειλεί με... καθυστέρηση το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές - Σενάριο για είσοδο με rapid test

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και εν αναμονή των εισηγήσεων της Επιτροπής, αρκετοί είναι οι λοιμωξιολόγοι που προτείνουν τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα.

Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μάκρη και πρόσθεσε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα.

Η κ. Μακρή ανέφερε ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν. Η υφυπουργός δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000 που λειτουργούν.

Επεσήμανε, ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και εν αναμονή των εισηγήσεων της Επιτροπής, αρκετοί είναι οι λοιμωξιολόγοι που προτείνουν τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στη ώρα τους μετά τις γιορτές, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ωστόσο εάν χρειαστεί, όπως είπε, θα επικαιροποιηθει το πρωτόκολλο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις 13 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία έως τις 23 Δεκεμβρίου που έκλεισαν 32 εκατομμύρια self test διατέθηκαν στους μαθητές μέσω των οποίων εντοπίστηκε το 84% των διαγνωσμένων κρουσμάτων στις ηλικίες 5 εως 18 ετών.

Αυτή την εβδομάδα, τα κρούσματα στα παιδιά 4-18 ετών ξεπέρασαν τις 10.000.

Όπως και να 'χει, για όποια αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS