Σχολεία: Δίχως μάσκες και τεστ - Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών - Τα μέτρα που προτείνονται

Σχολεία: Δίχως μάσκες και τεστ - Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών - Τα μέτρα που προτείνονται

«Θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας


Σε συνθήκες κανονικότητας χωρίς τα σκληρά μέτρα των προηγούμενων ετών, αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.
Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να καθορίσει τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες στις Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Όλα δείχνουν ότι οι μαθητές γυρίσουν στα σχολεία τους, χωρίς μάσκες και χωρίς υποχρεωτικά τεστ.

Τι αναμένεται να πέσει στο τραπέζι

Με την επικράτηση των ηπιότερων -σε επίπτωση σοβαρής νόσου- παραλλαγών της Όμικρον, δεν αποκλείεται να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση ένα ηπιότερο πρωτόκολλο, το οποίο θα θυμίζει περισσότερο τη σχολική πραγματικότητα προ κοροναϊού.
Πιο συγκεκριμένα, μερίδα των ειδικών -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr– ενδέχεται να εισηγηθεί την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές και την εφαρμογή «ισχυρής σύστασης» ως προέκταση της κανονικότητας που ίσχυε το τελευταίο διάστημα και για την υπόλοιπη κοινωνία.
Επίσης, θα ζητηθεί η πιθανότητα παύσης του υποχρεωτικού προληπτικού ελέγχου με τα self test στο σύνολο των μαθητών και να παραμείνει μόνο στις περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

«Θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα»

«Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ», είπε ο Θ. Πλεύρης και υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Συστάσεις για ένα τεστ πριν το σχολείο

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο, ωστόσο κάλεσε τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.
«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS