Self tests: Δωρεάν από σήμερα για τους 18-30 -Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, ποιοι παραλαμβάνουν από σήμερα στα φαρμακεία

Self tests: Δωρεάν από σήμερα για τους 18-30 -Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, ποιοι παραλαμβάνουν από σήμερα στα φαρμακεία

Ολοι οι πολίτες από 18-30 ετών μπορούν από σήμερα να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία δυο self tests.

Οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, αλλά δεν είναι μαθητές ή δεν εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν το αποτέλεσμα των τεστ τους στις σχετικές πλατφόρμες.

Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκερτσος, από σήμερα διευρύνεται «ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες.

Από σήμερα επίσης μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία 2 self tests και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αναλυτικά, από σήμερα και για αυτή την εβδομάδα (31 Μαΐου έως 5 Ιουνίου), θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές)


Διευκρινίζεται ότι τα δύο τεστ που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στους δικαιούχους είναι για ένα τεστ την εβδομάδα. Η διανομή εκ περιτροπής ανά εβδομάδα α) σε νέους-μαθητές-εκπαιδευτικούς και β) σε εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα γίνεται προκειμένου να μην υπάρχει φόρτος στα φαρμακεία. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έχουν πάρει από τη προηγούμενη εβδομάδα τα 2 self tests που δικαιούνται. Ετσι θα παραλάβουν τα 2 επόμενα δωρεάν τεστ την προσεχή εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS