Self test: Προς κατάργηση από τον Ιούλιο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Self test: Προς κατάργηση από τον Ιούλιο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Οδεύουμε προς κατάργηση των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους από τον Ιούλιο, όπως διεφάνη από τη συνάντηση που είχαν οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος με αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Ειρήνη Μαρκάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος μιλά για συνέχιση των δωρεάν self test στους δικαιούχους, εξαιρουμένων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορωνοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Εξήραν τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκάριων στην επιτυχία του προγράμματος και ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος ζήτησαν τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακείων, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυσή τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS