ΓΓ υπουργείου Εργασίας για self test: Πώς θα πληρώνεται ο εργαζόμενος που θα βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

ΓΓ υπουργείου Εργασίας για self test: Πώς θα πληρώνεται ο εργαζόμενος που θα βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη μίλησε για τα self tests που ξεκινούν από σήμερα για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6», η κα Στρατινάκη έκανε λόγο για «πρόβα» του τρόπου εφαρμογής του μέτρου των αυτοδιαγνωστικών τεστ σε εργαζόμενους επτά κλάδων του ιδιωτικού τομέα και σε κάποιους κλάδους του Δημοσίου αυτή την εβδομάδα.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τη διαδικασία χωρίς άγχος»
Και όπως διευκρίνισε, οι έλεγχοι για την υποβολή του τεστ ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. «Είναι μία περίοδος χάριτος να το προμηθευτούν οι εργαζόμενοι και να κάνουν τη διαδικασία χωρίς άγχος», φανέρωσε εξηγώντας πως την ερχόμενη εβδομάδα 24 ώρες πριν την προσέλευση στην εργασία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την υποβολή.

«Είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση που περιλαμβάνει πάρα πολύ κόσμο. Δόθηκε η δυνατότητα την πρώτη εβδομάδα, που δεν θα επιβληθούν κυρώσεις, οι εργαζόμενοι να προμηθευτούν τα self tests με την ησυχία τους να κάνουν τη διαδικασία και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις μέσω της πλατφόρμας. Αυτό ξεκινά από σήμερα, οι διαδικασίες ελέγχου και κυρωτικών κανόνων ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα».

«Πρόκειται για περίοδο χάριτος και η αυστηρή διαδικασία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα»
Δηλαδή εάν κάποιος προμηθευτεί το self test «μπορεί να το κάνει, σήμερα Δευτέρα και να πάει στη δουλειά του, αλλά τη δήλωση μπορεί να την ανεβάσει και την Τετάρτη μα από την ερχόμενη εβδομάδα 24 ώρες πριν την προσέλευση στην εργασία θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής. Πρόκειται για περίοδο χάριτος. Η αυστηρή διαδικασία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Αυτήν την εβδομάδα το τεστ γίνεται, αλλά χωρίς τον περιορισμό της αποκλειστικής προθεσμίας του 24ωρου πριν τη προσέλευση», προέταξε η Άννα Στρατινάκη.

Όπως εξήγησε την Πέμπτη ξεκινά η προμήθεια του δεύτερου τεστ με το οποίο θα προσέλθουν στις εργασίες την ερχόμενη Δευτέρα. «Είμαστε σε αυτή τη συνεννόηση ώστε να μην μποτιλιαριστεί ο κόσμος», είπε και διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, η ημέρα που ο εργαζόμενος κάνει τον επαναληπτικό έλεγχο είναι πληρωτέα από τον εργοδότη. Στην περίπτωση που βγει ξανά θετικό το τεστ υπάρχει διάταξη ώστε στις 14 ημέρες καραντίνας να πληρώνεται κανονικά. Πάντως, ο εργαζόμενος που δεν θα υποβάλει το τεστ, δεν θα έχει δικαίωμα να προσέλθει στην εργασία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS