Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Νίσυρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων -Τι δείχνει το μεγάλο εστιακό βάθος

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Νίσυρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων -Τι δείχνει το μεγάλο εστιακό βάθος

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Νίσυρο ανησύχησε τους κατοίκους και τις Αρχές των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό του κέντρο εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του νησιού.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ένα πρώτο σχόλιό του στο Facebook, ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Νίσυρο και την Κω. «Ο σεισμός ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο και έχει το χαρακτηριστικό μεγάλο εστιακό βάθος της τάξης των 150 km. Αυτοί οι σεισμοί συνήθως δεν δημιουργούν μετασεισμικές ακολουθίες και παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο στο εικοσιτετράωρο επιχειρησιακό κέντροτου Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Ε.Α.Α με επιστημονικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του» προσέθεσε ο κ. Χουλιάρας.

Σε παρόμοιο τόνο, ο σεισμολόγος Βασίλης Καρακώστας, μιλώντας στην ΕΡΤ3 υποστήριξε ότι «εξ όσων μαθαίνουμε ο σεισμός έγινε αισθητός. Το χαρακτηριστικό του σεισμού είναι ότι έγινε σε βάθος 150 χιλιομέτρων. Αυτό είναι καλό γιατί δεν αναμένεται από αυτόν τον σεισμό να έχουμε κάποια μετασεισμική δραστηριότητα. Μπορούμε να πούμε, επομένως, ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS