Γ. Καραγιάννης (ΓΓ Υποδομών): «Eίμαστε στο πλευρό των σεισμοπλήκτων σε Ελασσόνα-Τύρναβο -Με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι κτιρίων»

Γ. Καραγιάννης (ΓΓ Υποδομών): «Eίμαστε στο πλευρό των σεισμοπλήκτων σε Ελασσόνα-Τύρναβο -Με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι κτιρίων»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης περιγράφει τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργείου στις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό της Ελασσόνας.Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, με εντολή του Κώστα Καραμανλή, αντιπροσωπεία του υπουργείου έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτηρίων με κλιμάκιο 120μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών.


Τις πρώτες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 1.800 κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό. Παράλληλα, το υπουργείο μεριμνά και για την προσωρινή κατοικία των πολιτών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Μεταφέραμε άμεσα και έχουμε ήδη διαθέσει σαράντα (40) τροχόσπιτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρήση τους από τους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης» σημείωσε ο γγ υποδομών.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καραγιάννη από το σημείο που σημειώθηκε ο σεισμός
Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή, δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου. Σκοπός μας είναι η άμεση υποστήριξη όλων όσων την έχουν ανάγκη και η επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, έχουμε μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό, έχουμε ξεκινήσει άμεσα και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτηρίων με κλιμάκιο 120μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και σε 3 ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει αυτοψίες συνολικά σε 1800 πληγέντα κτίρια

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και όλους τους μηχανικούς του υπουργείου, που πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αντιδρούν πάντα με ταχύτητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται κάθε φορά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό, μεταφέραμε άμεσα και έχουμε ήδη διαθέσει σαράντα (40) τροχόσπιτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρήση τους από τους Δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες με λύσεις κάθε στιγμή.,

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS