Σε συναγερμό οι Αρχές για την ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα σε 4 ευρωπαϊκές χώρες

Σε συναγερμό οι Αρχές για την ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα σε 4 ευρωπαϊκές χώρες

Οι αρχές της Πορτογαλίας ανέφεραν σήμερα 14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων με τα οποία ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 37.

Στην γειτονική Ισπανία, οι υγειονομικές αρχές στην περιφέρεια της Μαδρίτης επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερα νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 34. Επίσης στην Μαδρίτη υπάρχουν άλλα 38 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Παράλληλα, η Δανία ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων.

Πρόκειται για έναν ενήλικο άνδρα που επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, τώρα βρίσκεται σε απομόνωση και ιχνηλατούνται οι επαφές του, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Και η Σκωτία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο της κρούσμα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας προσθέτοντας ότι το άτομο αυτό λαμβάνει θεραπεία ενώ οι επαφές του ιχνηλατούνται.

Έρχονται κι άλλες μολύνσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

Η ευλογιά των πιθήκων, μολυσματική ασθένεια που συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα, με απομόνωση και τήρηση κανόνων υγιεινής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS