Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από χθες από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Στα Φιλιατρά χθες το απόγευμα καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά, ενώ δυνατή βροχόπτωση έπεσε και σε Κυπαρισσία, Λευκάδα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Πύργο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σοβαρά προβλήματα.

Η κακοκαιρία θα επεκταθεί σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Αύριο τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Δυτική και Βορειοανατολική Ελλάδα, οι οποίες έως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες θα επεκταθούν σταδιακά σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην Κρήτη. Οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών χαλαζοπτώσεων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα είναι τοπικά περιορισμένη και υπάρχει πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 17, στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 15-16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από νωρίς το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα βόρεια μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από νωρίς το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις βραδινές ώρες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-11-2021


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS