Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων - Εμπλέκονται αστυνομικοί - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων - Εμπλέκονται αστυνομικοί - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη έρευνα και επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας 
για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί από τουλάχιστον επτά τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 20 ύποπτοι, ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Παράλληλα, φέρεται να έχουν γίνει έφοδοι απο κλιμάκια των «Αδιάφθορων» σε αστυνομικά τμήματα των δυτικών προαστίων και του κέντρου.

Το κύκλωμα φέρεται με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής -με ταρίφα που ξεκινούσε από 4.000 ευρώ- γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά.

Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένονται ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ