Σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα Φωκίδα και Ανώγεια -Τι ισχύει για τη Λάρισα

Σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα Φωκίδα και Ανώγεια -Τι ισχύει για τη Λάρισα

Στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, το λεγόμενο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, βρίσκονται από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Αυτό ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξηγώντας ότι στα Ανώγεια έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα ενώ στη Φωκίδα αυξήθηκαν από 19 στις 17 Φεβρουαρίου σε 59 στις 4 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς χτύπησε καμπανάκι για ιδιαίτερη αύξηση του ιικού φορτίου στις εξής περιοχές:Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία (δήμος Αλεξάνδρειας), Σέρρες, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης. Στις περιοχές αυτές οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν σημείο συναγερμού γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα.

Για την Λάρισα, λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ, αναστέλλεται η ένταξη της περιοχής στο βαθύ κόκκινο. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε σε διαδικασία μελέτης ειδικού πλαισίου με έμβαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας αντιλαμβανόμενοι όμως τις ιδιαίτερες περιστάσεις και ανάγκες που θα ανακοινώσουμε από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει από σήμερα σε Φωκίδα και Ανώγεια

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS