Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα διόδια τις γιορτές -Για ποιους επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα διόδια τις γιορτές -Για ποιους επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πιο εντατικοί αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς ημέρες οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπό τον φόβο της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τις γιορτές προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όσον αφορά τα διόδια, κανένα ΙΧ δεν θα περνά εάν δεν επιβεβαιωθεί ότι οι επιβαίνοντες έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν σε άλλους νομούς.

Με αστερίσκους οι μετακινήσεις από νομό σε νομό
Όπως έχει γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο των Χριστουγέννων επιτρέπονται υπό συγκεκριμένους όρους. Σύμφωνα με όσα είχε πει προ ημερών ο κυβερνητικός, Στέλιος Πέτσας θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών. Οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ' εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικούς λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
    Οι κατηγορίες που θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού:
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία (με το Ε1). Δηλαδή όσοι μπορεί να εργάζονται εκτός νομού της κατοικίας τους και επιθυμούν να επιστρέψουν στο σπίτι
  • τους.
  • επανένωση οικογενειών (με το Ε1). Αυτή η περίπτωση αφορά διαζευγμένα ζευγάρια που ο ένας γονέας θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός νομού.
    λόγοι υγείας, με βεβαίωση από γιατρό
  • επαγγελματικοί λόγοι με βεβαίωση από τον εργοδότη ότι είναι αναγκαία η εργασία του εκτός νομού είτε επαγγελματίες με έργα εκτός νομού που αποδεικνύεται με έγγραφα ανάθεσης έργου
  • Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι των εγγράφων θα είναι εξονυχιστικοί προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα παρατυπίες και να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων ισχύουν τα εξής:

Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους,

Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9.
Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS