Safe YOUth: Έρχεται το panic button για ανήλικους λόγω της έκρηξης βίας

Safe YOUth: Έρχεται το panic button για ανήλικους λόγω της έκρηξης βίας

Η εφαρμογή SafeYOUth, μέσω της οποίας θα μπορούν οι ανήλικοι να καλούν σε βοήθεια όταν δέχονται επίθεση, κατά τρόπο αντίστοιχο του Panic Button για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση τα κρούσματα βίας ανηλίκων, με το ποσοστό της αύξησης των συλλήψεων ανηλίκων να ανέρχεται στο 46% το 2024 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά!

Eνισχύονται οι δυνάμεις αστυνόμευσης που αφορά στη παραβατικότητα ανηλίκων

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή «Safe.YOUth» την οποία πρόκειται να θέσει στη διάθεση των πολιτών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανήλικοι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης στην ΕΡΤ, ενισχύεται και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Αυτό σημαίνει πως θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της ήπιας αστυνόμευσης που αφορά στη παραβατικότητα ανηλίκων. Πρόκειται για αστυνομικούς της Ασφάλειας, νεαρής ηλικίας, κυρίως γυναίκες.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ