Τα ειρωνικά σχόλια στη Ρούλα Πισπιρίγκου από τις συγκρατούμενες: «Μάνο αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ»

Τα ειρωνικά σχόλια στη Ρούλα Πισπιρίγκου από τις συγκρατούμενες: «Μάνο αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ»

Για την καθημερινότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου και τον χλευασμό των συγκρατουμένων της, μίλησε μια πρώην φυλακισμένη.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και ενώ μπορεί να είναι μόνη της στο κελί, δεν μπορεί να αποφύγει τελείως τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» μια πρώην κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν εκεί και περιέγραψε την καθημερινότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και τα συναισθήματα που έχουν για εκείνη οι άλλες κρατούμενες.

Σύμφωνα με την γυναίκα αυτή, η 33χρονη παραμένει τις περισσότερες φορές ψύχραιμη και ανέκφραστη. «Είναι απαξιωτική με τις κρατούμενες αλλά ευγενική με τους σωφρονιστικούς».

Ψύχραιμη και ανέκφραστη - Σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει

Όπως είπε η πρώην κρατούμενη δεν είχε καμία επικοινωνία με την Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς φυλασσόταν υπό δρακόντεια μέτρα. «Είχε τύχει να την συναναστραφώ 2-3 φορές. Τις φορές που την είδα, φαινόταν ψύχραιμη και ανέκφραστη σαν να μην συνειδητοποιεί για τι κατηγορείται και για τη σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το πώς είναι η συμπεριφορά της μέσα στις φυλακές, απάντησε: «Υπάρχει εντολή να είναι υπό την προστασία των ανώτερων, υπάρχει ένας διαχωρισμός με τις υπόλοιπες κρατούμενες, υπάρχει μια υπερβολή στο πρόσωπό της, κάτι που δυσανασχετεί τις υπόλοιπες συγκρατούμενες και ότι υπάρχουν κάποιες παροχές απέναντί της που δεν υφίστανται για τις άλλες. Γεγονός που εντείνει το αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό της. Είναι απαξιωτική με τις υπόλοιπες κρατούμενες αλλά είναι υπερβολικά ευγενική με τους υπαλλήλους, επειδή θέλει να έχει την εύνοιά τους».

Οι παροχές που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού

Αναφορικά με τις παροχές που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές, η πρώην κρατούμενη δήλωσε: «Έχει ιδιωτικό καρτοτηλέφωνο, ακριβώς δίπλα από τον θάλαμό της, ενώ οι υπόλοιπες 160 γυναίκες υποχρεούνται να παίρνουν από 16 συνολικά καρτοτηλέφωνα. Δεν μπορεί να πάει στο κομμωτήριο, καθώς βρίσκεται στην πτέρυγα που κρατούνται οι υπόλοιπες γυναίκες, οπότε την επισκέπτεται προσωπικά η κομμώτρια στο κελί της. Ενώ όλες αγοράζουμε την τηλεόραση από το κατάστημα που συνεργάζεται με τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, εκείνης της έφεραν την τηλεόραση από έξω. Γενικά, της παρέχουν ό,τι ζητήσει, την βοηθάνε πολύ, της πηγαίνουν πολλά βιβλία, τα ζητάει εκείνη».

Για τα όσα ακούστηκαν πως θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της, απάντησε: «Δεν ισχύουν όλα αυτά. Συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη που ακούστηκε αυτό, έτυχε να είμαι στο ιατρείο που είναι ακριβώς δίπλα από το κελί της και έπειτα από παρέμβαση του αρχιφύλακα, για να δει εάν είναι καλά στην υγεία της, εκείνη είπε: ‘Καλέ μια χαρά είμαι’ και χαμογέλασε δείχνοντας ότι είναι καλά και δεν έχει πρόθεση να βλάψει τον εαυτό της».

Η αντιμετώπιση από τις άλλες συγκρατούμενες: «Μάνο αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ»

Φυσικά, όλα όσα έχει κάνει και όλη αυτή η αντιμετώπιση που δέχεται, έχουν ενοχλήσει τις υπόλοιπες κρατούμενες. Ερωτηθείσα για το πώς την αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες, απάντησε: «Με θυμό και οργή, καθώς εκτός από το ότι η πλειοψηφία είναι μητέρες, βάσει μητρικού ενστίκτου δημιουργεί απέχθεια για το ό,τι έχει κάνει».

Αναφορικά με το εάν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τις συγκρατούμενες, απάντησε: «Ο μόνος τρόπος για να εκφράσουν τον θυμό τους οι γυναίκες είναι με το να της φωνάξουν υβριστικά σχόλια από το προαύλιο, το οποίο βλέπει στο δικό της κελί. Ωστόσο, εκείνη όσα σχόλια κι αν ακούει για τα παιδιά της δεν αντιδράει και η μόνη φορά που είχε έντονη αντίδραση χτυπώντας τα παντζούρια του θαλάμου είμαι όταν άκουσε μια κρατούμενη να της φωνάζει κάτι που αφορούσε τον Μάνο. Οι κρατούμενες την ειρωνεύονται και της φωνάζουν: ‘Μάνο αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ’, θέλοντας να προκαλέσουν την αντίδρασή της, γνωρίζοντας την εμμονική τάση που έχει απέναντι στον Μάνο».

Σχετικά με την αντιμετώπιση από τους φύλακες, ανέφερε: «Φυλάσσεται υπό δρακόντεια μέτρα, παντού ακόμα και στο προαύλιο, έστω και αν οι κρατούμενες βρίσκονται στα κελιά τους, Έχουν προειδοποιήσει τις κρατούμενες πως όποια της επιτεθεί έστω και λεκτικά, θα πάρει αμέσως μεταγωγή για τις φυλακές της Θήβας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ